Oferte de iunie
Prelungim valabilitatea abonamentelor până la admiterea 2024 și 2025 Vezi oferta
Tags
Chimie Anatomie Lectii chimie Lectii anatomie Grile anatomie Grile chimie Grile medicină rezolvate Simulare Simulare medicina Simulare stomatologie Simulare farmacie

Săptămâna 16 Chimie - Grăsimi, Detergenți, Săpunuri

Săptămâna 16 Chimie: Grăsimi. Detergenți. Săpunuri  - Învață cu meditatii-medicina.ro 

Pentru ca drumul spre Medicină Generală/Dentară sau Farmacie să fie cât mai lin, îți propunem:

 1.  Primul pas = Nivel standard de pregătire sau clădirea unei baze solide:(lecții + teme + flashcard-uri)

 

✅ Accesează GRĂSIMI. DETERGENȚI. SĂPUNURI -  lecția completă text și audio.

 

 

 

✍️ Rezolvă temele cu 100 grile standard de la GRĂSIMI. DETERGENȚI. SĂPUNURI

🧐 Verifică răspunsurile, explicațiile detaliate ale grilelor

 

✅ Folosește FlashCard-urile aferente GRĂSIMILOR, DETERGENȚILOR, SĂPUNURILOR pentru exersarea teoriei 

 

2. Pasul 2 = Nivel avansat =  Grile avansate articole blog

✅  Rezolvă testele cu cele 100 Grile Avansate👀 de la GRĂSIMI. DETERGENȚI. SĂPUNURI, apropiate ca dificultate de cele din examenul de admitere. Chiar dacă inițial poate nu vei face conexiunile așa repede, încearcă să te ghidezi și după explicații și să cauți informațiile ajutătoare în lecțiile pe care le-ai parcurs în primul pas.

📝 După fixarea noțiunilor trebuie să pui accent pe timpul🕖 în care rezolvi grilele pentru că și examenul e contra-cronometru. De aceea e bine să parcurgi testele în regim de examen.

🧐Accesează cu atenție explicațiile pentru că încă ești în etapa în care acumulezi informații nu doar te testezi, astfel eficiența ta va crește considerabil.

📌 Pe măsură ce parcurgi temele sau testele, ți se elaborează o statistică 📊 , așa încât poți observa câte grile ai greșit și mai ales la ce noțiuni predomină greșelile, pentru a ști unde mai ai de lucru, de aprofundat.

📈 Obține o evaluare și o analiză clară 📊asupra traseului parcurs, a evoluției, pentru a ști exact unde să mai insiști fără a pierde timp prețios⏳ pe noțiunile deja însușite.

📌 Selectează-ți în watchlist acele grile care ți s-au părut mai complicate sau cu o informație mai interesantă pentru a le revedea oricând dorești.

 ❓Folosește butonul "Întreabă" de la fiecare grilă dacă rămân neclarități în urma accesării explicațiilor.

🤯 Poți reda temele și testele de oricâte ori dorești acolo unde îți arată statistica că ai greșit pentru a ajunge la performanța dorită🥇.

 

✅ Vezi articolele din blog dedicate GRĂSIMILOR, DETERGENȚILOR, SĂPUNURILOR care vin să completeze imaginea de ansamblu a noțiunilor mai interesante asupra cărora merită să zăbovim, să înțelegem în profunzime pentru a putea face conexiuni.

 

Pasul 3 - Antrenament cu Grile Rapide pentru exercițiu,

Grilele rapide:

🟣 Sunt grupate în quiz-uri

🟣 Sunt împărțite pe capitole

🟣 Fiecare quiz are câte 10 grile și au răspuns rapid, primiți răspunsul corect după fiecare grilă și nu vin însoțite de explicații,pentru a ne descurca singuri să găsim răspunsurile corecte, așa cum vom fi și la examen! 

 

Mult spor și nu uita că suntem alături de tine pe acest drum căci visul tău este și al nostru - Admitere cu Succes la Medicină😍!

 Echipa www.meditatii-medicina.ro


Pentru că ne dorim note de buget la Admitere Medicină, vă invităm să accesați pe site-ul nostru după ce vă logați:

 • Mai multe Flash-Cards (toată materia de Anatomie în 2600 întrebări) aici: FLASH-CARDS
 • Lecții de Anatomie și de Chimie (cu toată materia explicată și cu teme de antrenament) aici: LECȚII
 • Teste pe capitole la Anatomie sau Chimie cu grile și probleme explicate detaliat aici: TESTE LECȚII
 • Simulări ca în Admitere cu 100 întrebări mixte Anatomie + Chimie aici: SIMULĂRI

Nu uitați că puteți găsi informații utile și pe canalul nostru de youtube. Click, Like și Subscribe pentru a nu rata postările: https://www.youtube.com/channel/UC0sswAmUKAHWX7tLGm2MYhg?sub_confirmation=1

Ne găsești și pe :

Instagram

Facebook

Articole similare

 • ZPAG (Zaharide,Proteine, Aminoacizi,Grăsimi)-Maratonul recapitulării materiei pentru Admitere la Medicină

  ZPAG (Zaharide,Proteine, Aminoacizi,Grăsimi)-Maratonul recapitulării materiei pentru Admitere la Medicină

  Am lasant provocarea de a recapitula materia pentru admitere la toate specializările medicale!🤩

 • Hidroliza trigliceridelor

  Hidroliza trigliceridelor

  Ce trebuie să reținem: hidroliza acidă este totală și formează glicerol (glicerină) și acizii grași constituenți hidroliza bazică se mai numește saponificare, are loc cu baze (NaOH, KOH), este totală și formeaza glicerol și sărurile acizilor grași (săpunuri) hidroliza enzimatică este de două tipuri în funcție de enzime: în intestin acționează lipaze pancreatice care sunt mai slabe, pot liza doar pozițiile expuse, pozițiile 1 și 3, rezultând astfel 2-monogliceride (cele care se pot absorbi cum am discutat la anatomie prin micelii). Se eliberează acizii grași din pozițiile 1 și 3 care de asemenea vor intra în compoziția miceliilor pentru a fi absorbiți. în celule acționează enzime mai puternice, ce celule pot prelucra lipidele? Hepatocitul și adipocitul. Se lizează tot trigliceridul ca și în hidroliza acidă. De aceea la anatomie, pentru hormonii lipolitici spunem că fac să crească în sânge acizii grași și glicerolul, pentru că sunt lizate trigliceridele din adipocit și produșii rezultați ajung în sânge pentru a servi ca material energetic.

navigation
Cu ce te
putem ajuta?