De peste 10 ani suntem alături de voi, viitori mediciniști !

Tags
Chimie Anatomie Lectii chimie Lectii anatomie Grile anatomie Grile chimie Grile medicină rezolvate Simulare Simulare medicina Simulare stomatologie Simulare farmacie

Săptămâna 16 Anato - Sistem Circulator II

Săptămâna 16 Anato: Sistem Circulator II - Învață cu meditatii-medicina.ro 

 

Pentru ca drumul spre Medicină Generală/Dentară sau Farmacie să fie cât mai lin, îți propunem:

 1.  Primul pas = Nivel standard de pregătire sau clădirea unei baze solide:(lecții + teme + flashcard-uri)

 

✅ Accesează SISTEM CIRCULATOR II -  lecția completă text și audio:

 

 

 

 

✍️ Rezolvă temele cu 150 grile standard de la SISTEM CIRCULATOR II

🧐 Verifică răspunsurile, explicațiile detaliate ale grilelor

 

✅ Folosește FlashCard-urile aferente Analizatorilor pentru exersarea teoriei 

 

2. Pasul 2 = Nivel avansat =  Grile avansate + articole blog

✅  Rezolvă testele cu cele 100 Grile Avansate👀 de la SISTEM CIRCULATOR II, apropiate ca dificultate de cele din examenul de admitere. Chiar dacă inițial poate nu vei face conexiunile așa repede, încearcă să te ghidezi și după explicații și să cauți informațiile ajutătoare în lecțiile pe care le-ai parcurs în primul pas.

📝 După fixarea noțiunilor trebuie să pui accent pe timpul🕖 în care rezolvi grilele pentru că și examenul e contra-cronometru. De aceea e bine să parcurgi testele în regim de examen.

🧐Accesează cu atenție explicațiile pentru că încă ești în etapa în care acumulezi informații nu doar te testezi, astfel eficiența ta va crește considerabil.

📌 Pe măsură ce parcurgi temele sau testele, ți se elaborează o statistică 📊 , așa încât poți observa câte grile ai greșit și mai ales la ce noțiuni predomină greșelile, pentru a ști unde mai ai​​​​​​ de lucru, de aprofundat.

📈 Obține o evaluare și o analiză clară 📊asupra traseului parcurs, a evoluției, pentru a ști exact unde să mai insiști fără a pierde timp prețios⏳ pe noțiunile deja însușite.

📌 Selectează-ți în watchlist acele grile care ți s-au părut mai complicate sau cu o informație mai interesantă pentru a le revedea oricând dorești.

 ❓Folosește butonul "Întreabă" de la fiecare grilă dacă rămân neclarități în urma accesării explicațiilor.

🤯 Poți reda temele și testele de oricâte ori dorești acolo unde îți arată statistica că ai greșit pentru a ajunge la performanța dorită🥇.

 

✅ Vezi articolele din blog dedicate lecției SISTEM CIRCULATOR  care vin să completeze imaginea de ansamblu a noțiunilor mai interesante asupra cărora merită să zăbovim, să înțelegem în profunzime pentru a putea face conexiuni.

 

Pasul 3 - Antrenament cu Grile Rapide pentru exercițiu,

Grilele rapide:

🟣 Sunt grupate în quiz-uri

🟣 Sunt împărțite pe capitole

🟣 Fiecare quiz are câte 10 grile și au răspuns rapid, primiți răspunsul corect după fiecare grilă și nu vin însoțite de explicații,pentru a ne descurca singuri să găsim răspunsurile corecte, așa cum vom fi și la examen! 

 

Mult spor și nu uita că suntem alături de tine pe acest drum căci visul tău este și al nostru - Admitere cu Succes la Medicină😍!

 Echipa www.meditatii-medicina.ro


Pentru că ne dorim note de buget la Admitere Medicină, vă invităm să accesați pe site-ul nostru după ce vă logați:

 • Mai multe Flash-Cards (toată materia de Anatomie în 2600 întrebări) aici: FLASH-CARDS
 • Lecții de Anatomie și de Chimie (cu toată materia explicată și cu teme cu 4500 grile de antrenament) aici: LECȚII
 • Teste pe capitole la Anatomie sau Chimie cu 3600 grile avansate și probleme explicate detaliat aici: TESTE LECȚII
 • Simulări ca în Admitere cu 100 întrebări mixte Anatomie + Chimie aici: SIMULĂR

Nu uitați că puteți găsi informații utile și pe canalul nostru de youtube. Click, Like și Subscribe pentru a nu rata postările: https://www.youtube.com/channel/UC0sswAmUKAHWX7tLGm2MYhg?sub_confirmation=1

Ne găsești și pe :

Instagram

Facebook

Articole similare

 • Săptămâna 15 Anato - Circulator I

  Săptămâna 15 Anato - Circulator I

  Săptămâna 15 - Sistem Circulator I - Învață anatomie pentru Admiterea la Medicină cu meditatii-medicina.ro

 • CRE (Circulator, Respirator, Excretor) - Ne pregătim pentru Simulare Medicină

  CRE (Circulator, Respirator, Excretor) - Ne pregătim pentru Simulare Medicină

  Tragem aer în piept și repetăm ultimele capitole din materia pentru Simulare Medicină (și implicit pentru Admiterea la Medicină Generală, Dentară sau Farmacie)

 • Quiz- Traseul limfocitului de la ganglion la splina

  Quiz- Traseul limfocitului de la ganglion la splina

  Video explicativ al traseului limfocitului de la ganglionul inghinal la splina cu grile care pot aparea in examenul de admitere la medicina utilizand aceste informatii

 • Circulația sistemică arterială și venoasă

  Este foarte interesant și util de văzut circulația arterială vis-a-vis de circulația venoasă, cu asemănări și deosebiri. Ne antrenează foarte mult modul în care stăpânim sistemul circulator acele grile în care transportăm hematii/leucocite/lipide șamd dintr-o parte în alta a corpului și atunci ne gândim că de obicei de la un țesut plecăm cu vase de tip venos/limfatic - ajungem la inimă - trimitem în circulația mică, pulmonară, pentru a oxigena sângele - ne întoarcem la inimă pentru a pompa spre organul căutat printr-un vas de obicei de tip arterial.

 • Transportul gastrinei în arborele circulator

  Pentru a fi verificați dacă stăpânim corect sistemul cardio-vascular, atât ramificațiile arteriale cât și afluenții venoși, cel mai ușor este să ni se dea o substanță pe care trebuie să o transportăm imaginativ. De exemplu, pentru hormoni, de la locul de secreție spre organul țintă. Atunci când un hormon se varsă în sânge, de obicei pleacă de la glanda care îl secretă pe un circuit venos, face un circuit inimă - plămân - inimă și abia apoi ajunge la celula țintă prin sistem arterial.

 • Găsești Greșeala? Sistem Circulator și Acizi Carboxilici

  Găsești Greșeala? Sistem Circulator și Acizi Carboxilici

  Repetăm materia pentru Simulare - Sistem Circulator și Acizi Carboxilici

navigation