Drumul spre succes al unui viitor medicinist este presărat cu .. examene! 🤓🤦♀️ Să observăm puțin statisticile exemenelor de Admitere de anul acesta dar și cele din anii trecuți. Ne bucurăm să observăm că în anul 2022 și 2023, Domeniul Medical a atras aproximativ 18.000 de concurenți în toată țara care s-au luptat pentru cele 8444 locuri scoase la concurs. În anul 2021 a crescut numărul candidaților la Medicină Generală cu aproape 20%. Aproximativ 10.543 candidați au luptat pentru 3448 locuri (dintre care 2336 la buget și 1102 locuri la taxă. - La Medicină Dentară au luptat 3557 candidați pentru 1139 locuri. - La Farmacie au luptat 632 candidați pe 1102 locuri. - La AMG s-au înscris 1779 candidați pentru cele 1251 locuri - La BFK au fost aproximativ 520 candidați pentru 585 locuri - La TD 487 candidați au concurat pentru 477 locuri - Restul specialităților (Radiologie-Imagistică, Nutriție și Dietetică, Moașe, Bio-Inginerie, Profilaxie stomatologică au însumat aproximativ 481 candidați pentru 615 locuri. În anul 2020 au fost aproximativ 8757 candidați numai la Medicină Generală care au luptat pentru cele cca 3334 locuri (2442 buget + 892 taxă) în toată țara. 🧐 Am dorit să trecem astfel în revistă, succint, ce s-a întâmplat, câți s-au înscris și notele obținute pentru a fi admis la facultatea de medicina generală, dentară, farmacie sau fmam. De aceea vă prezentăm o statistică a facultăților din țară! ✍️👀 Spor la lucru pentru a ne apropia cât mai mult de targetul dorit! Echipa www.meditatii-medicina.ro
Foarte important este stilul de viață adoptat în pregătirea pentru examenul de Admitere de Medicină Generlă, Dentară sau Farmacie! Iată aici câteva dintre sugestiile noastre documentate și observate, care sperăm să vină în sprijinul vostru! Echilibru și mult spor vă dorim!
Anxietatea este o patologie care include simptome cum ar fi atacurile de panică, agorafobia. Cum putem depăși teama de examen? Cum putem lucra cu mintea și simțurile noastre pentru ca acest sindrom anxios să nu ne mai facă să pierdem controlul?
Video explicativ al traseului limfocitului de la ganglionul inghinal la splina cu grile care pot aparea in examenul de admitere la medicina utilizand aceste informatii
Contează foarte mult ca studiul individual🤓 să fie și competitiv și ce competiție e mai mare decât cea cu tine însuți🤔? Cum te pot ajuta statisticile să îți îmbunătățești performanțele, utilizează-le pentru a observa: ✅ cât ai lucrat și cât mai ai de lucru pentru a parcurge #MaterieAdmitereMedicina ✅ cât ai rezolvat corect ✅ la ce lecții trebuie să mai insiști în funcție de numărul de greșeli/ lecție ✅ ce teme/teste ar trebui să redai în funcție de numărul de greșeli Construiește cea mai buna versiune a ta🤩! Succes!🍀
Astăzi ne jucăm și învățăm lobulul hepatic, unitatea morfo-funcțională a ficatului...A nu se confunda cu lobul hepatic, ficatul având doi lobi principali, unul stâng și unul drept. Pe site www.meditatii-medicina.ro găsiți lecții explicate, cu desene din manual detaliate pentru a fi mai bine pregătiți în examen... Puteți accesa o singură lecție sau un pachet cu toate lecțiile să aveți totul în același loc până la examen... La finalul lecțiilor găsiți și teme (150 grile nivel ușor-mediu la început, pentru fixarea materiei) cu explicații ale răspunsurilor. Accesați apoi statisticile pentru a vedea unde putem îmbunătăți procesul de învățare!
Cu pasi mărunți dar siguri ne îndreptăm cu succes către admiterea la medicină generală/dentară/farmacie
Află când au loc Simularile oficiale de la Medicină Generală în anul 2021 și până când te poți înscrie !
Episodul 2 din seria Probleme vine cu explicarea problemelor începând cu numărul 4 până la 14 de la pagina 33 din manualul de chimie de clasa a10a din bibliografie. Enjoy it!
Esența admiterii la medicină o reprezintă pregătirea temeinica, atentă pe detalii . Cine e pregătit pentru un nou video de această dată la chimie?
Un Nou Joculeț GRATUIT să învățăm mai ușor materia am creeat pentru elevii noștri muncitori! FLASHCARD-uri cu toată materia pentru Admiterea la Medicina organizată în peste 3000 de întrebări și răspunsuri. V-ați plictisit să repetați mereu manualul? FlashCard-urile noastre vă scot din rutină și vă ajută să vedeți acolo unde mai aveți de aprofundat.
Probleme, probleme, monotonă e viața fără ele😅! Noul video www.meditatii-medicina.ro este pregătit nu să vă facă probleme ci să rezolve🤩 tipologii de #problemelachimie cu: #Formulebrute #Formuleprocentuale #Ardereasubstanțelor #Identificareacompușilor
Cât de import e să vizualizezi procesele care au loc, în timp ce înveți? Haideți să observăm împreună! New video meditatii-medicina.ro🥰 Sarcomerul🤩. Structura mușchiului; Joncțiunea neuromusculară; Glisarea miofilamentelor; Sarcomerul
Faină e viața de student dar haideți să vedem cum ajungem acolo! Theo ne povestește câte ceva despre ce a însemnat pentru ea excamenul de admitere la medicina, cum s-a pregătit, cum vede acum admiterea după 1 an de facultate și ce părere are despre platforma www.meditatii-medicina.ro. Theodora Drugă
Este foarte interesant și util de văzut circulația arterială vis-a-vis de circulația venoasă, cu asemănări și deosebiri. Ne antrenează foarte mult modul în care stăpânim sistemul circulator acele grile în care transportăm hematii/leucocite/lipide șamd dintr-o parte în alta a corpului și atunci ne gândim că de obicei de la un țesut plecăm cu vase de tip venos/limfatic - ajungem la inimă - trimitem în circulația mică, pulmonară, pentru a oxigena sângele - ne întoarcem la inimă pentru a pompa spre organul căutat printr-un vas de obicei de tip arterial.
Ce trebuie să reținem: compușii care se privesc în olglindă sunt enantiomeri (de exemplu perechile 1 cu 2 / 3 cu 4 / 5 cu 6 / 7 cu 8 compușii care nu se privesc în oglindă sunt diasteroizomeri (de exemplu 1 cu oricare alt compus în afară de enantiomerul său deci 1 cu 3/4/5/6/7/8; sau 2 cu 3/4/5/6/7/8, etc) o variantă de diasteroizomeri sunt epimerii: diferă prin poziția unui singur carbon asimetric (de exemplu 1 cu 3 / 2 cu 4 / 1 cu 5 / 2 cu 6 , etc) ...
Unul din cele mai frumoase sisteme - Sistemul Respirator. Ce trebuie să reținem: Arborele respirator: de la bronhia principală până la bronhiola respiratorie Spațiul mort anatomic: de la cav. nazală până la bronhiola terminală (locul unde aerul circulă prin căile aerifere fără difuziune) Acinul pulmonar: bronhiolă respiratorie + ducte alveolare + saci alveolari + alveole (locul unde are loc difuziunea gazelor)....
Dintre reacțiile specifice la grupările -OH ale zaharidelor, cea mai interesantă este alchilarea care în funcție de reactanți poate genera 3 tipuri de eteri...
Secreția epifizei este de obicei nocturnă, liniștitoare, ea inhibă aparatul reproducător, inhibă instinctul de reproducere. Funcționează dual inhibând atât superior axul hipotalamo-hipofizar pentru a nu se mai produce gonadotropine dar și inferior pentru a inhiba gonadele în sine astfel încăt nu se mai produc hormonii sexuali estrogen/testosteron. În timp ce organismul se odihnește astfel, liniștit, metabolismele pot lucra pentru reparații celulare, fiind astfel influențate metabolismele glucidic, lipidic, proteic și mineral.
Cum aș vedea eu programa pentru cineva care se apucă acum de învățat și trebuie să recupereze față de ceilalți...
Datorită dezvoltării ovarelor (și a testiculelor) în cavitatea abdominală la embrion, vascularizația principală a gonadelor se face prin artere directe din aorta după care se colectează prin vene directe în cava inferioară. Ca și excepție, vena ovariană stângă se varsă întâi în vena renală stângă datorită poziției spre dreapta a cavei.
Privite față în față cele două dezvoltări ale ovogoniei și spermatogoniei ...
Reacțiile fenolului, a acidului carbonic și a derivaților acizilor carboxilici
Seria acidității este unul din cele mai interesante subiecte abordate în examen și cu capcane drăguțe. Am încercat să schematizez aici clasele de acizi ca să nu fim nevoiți să memorăm constante de aciditate pentru a ne descurca în grile.
Legăturile anatomice și funcționare ale hipotalamusului, cel care controlează majoritatea glandelor endocrine prin intermediul hipofizei.
Noul An vine cu energie, dorință de muncă și ambiție pentru note mari așa că... să începem din timp :)! Noul joc va fi cu scheme și desene din lecții ca să ne readucem aminte și o griluță să nu ne pierdem antrenamentul :)! Have fun!
Deși de la an la an timpul îmi permite să am din ce în ce mai puțini elevi, și anul acesta a fost un an frumos pentru care îi mulțumesc ca de fiecare dată lui Dumnezeu și copiilor muncitori și perseverenți cu care am avut plăcerea să lucrez.
Putini candidati anul acesta la Medicina fata de anul trecut.. Doar la Militara sunt mai multi, tine oare de suplimentarea numarului de locuri si automat de speranta ca se intra mai usor? Medicina ar trebui facuta doar si doar din dragoste pentru meserie :(! Bafta la examen dragii mei si note mari pe masura efortului pe care stiu ca l-ati depus din plin!