Black Friday

 

- 50%
Valabil 15-30 noiembrie 2024

Tags
Chimie Anatomie Lectii chimie Lectii anatomie Grile anatomie Grile chimie Grile medicină rezolvate Simulare Simulare medicina Simulare stomatologie Simulare farmacie

Sfaturi pentru elevi în pregătirea pentru Admiterea la Medicină Generală, Dentară, Farmacie

1. Ai grijă de sănătatea ta🥑🥝🍓🍒

Nu te depriva de fructe și legume proaspete. Mai ales cele verzi conțin folați și luteină dar și antioxidanți importanți pentru funcțiile cognitive. Deci când te așezi să faci un test, poți lua o salată mare lângă tine! În plus, folosirea mușchilor masticatori alungă somnolența. Adaugă la desert și o porție generoasă de fructe bogate în vitamina C cum ar fi căpșunile, zmeura, fructele de pădure care întrețin memoria de lungă durată.

 

2. Ceaiul și cafeaua 

Deși se crede că acestea ajută doar la un boost rapid de energie, un studiu publicat în 2014 – ”The Journal of Nutrition” a demonstrat că pacienții care au consumat cofeină au avut rezultate mult mai bune a doua zi la testele legate de memoria acestora. 

 

3. Fă-ți puțin timp și pentru activități de eliberarea stresului🤸.

O oră pe zi desprinde-te de tot ce înseamnă materie! Câteva minute de relaxare activă, o muzică relaxantă, câteva poziții de yoga pentru destinderea musculaturii spatelui și cefei, sau o discuție liniștită și încurajatoare cu părinții pot face minuni pentru tonusul tău emoțional! 

 

4. Nucile🥜

Acestea conțin acizi grași de tip omega-3 sau ALA (acid alfa-linolenic) care au ridicat rezultatele testelor într-un studiu din 2015 – UCLA. Acești acizi grași sunt buni și pentru protejarea vaselor de sânge deci nucile sunt bune și pentru creier și pentru inimă  

 

5. Teste 💻

Pentru a internaliza materia mai eficient, cercetătorii au dovedit că în loc să se recitească teoria de nenumărate ori, este mai util să te testezi folosind flashcards-uri, întrebări sau grile într-o rutină zilnică

 

6. Repetarea distanțată 🖱

În loc să începi recapitulările mereu cu același capitol (de exemplu ”Celula”) și să nu apuci să treci prin toată materia, ar trebui să utilizezi un sistem de programare astfel încât în fiecare zi să treci prin alte capitole iar o dată la o săptămână să treci prin toată materia complet. 

 

7. Intercalarea capitolelor🤓

Nu trebuie să repeți mereu aceleași propoziții, fraze, capitole în aceeași ordine. Creierul va intra într-un mod pasiv de memorare, ca atunci când asculți o melodie la nesfârșit, o melodie cu care te simți confortabil și nu te distrage de la alte activități. Oferă-i provocări creierului tău, schimbă ordinea repetărilor de fiecare dată! 

 

8. Regula asocierilor

Pentru toate noțiunile mai dificile, găsește una sau mai multe forme de asociere cu alte noțiuni din manual, cu noțiuni din viața de zi cu zi sau pur și simplu.. fă anagrame. (De exemplu, o fostă elevă dragă mie ținea minte caracteristicile zgomotelor cardiace ca un cuplu: JIL și SAMi (Zgomotul 1 este Jos, Intens, Lung iar Zgomotul 2 este Scurt, Acut și Mai puțin Intens)

 

9. Studiul în grup online 👨‍💻

Dacă poți găsi câțiva prieteni cu care să studiezi, să repetați împreună, să vă testați reciproc, să discutați dilemele, vei reține mult mai ușor aspectele dificile ale materiei. Dar ai grijă să nu irosiți timpul cu discuții extracuriculare, găsește pe cineva la fel de focusat ca și tine și capabil să mențină concentrarea mai mult timp. Dacă nu, pe site-ul nostru www.meditatii-medicina.ro găsești teste, flashcards-uri și discuții pe marginea noțiunilor mai dificile iar dacă ai dileme, poți discuta cu noi direct din contul tău de pe site. 

 

10. Odihnește-te suficient! 😴

Somnul ajută la sedimentarea informațiilor. Un studiu cu ajutorul cobailor a arătat că dendritele cresc mult mai lent la cei obosiți decât la subiecții odihniți. O dezvoltare lentă a rețelei neuronale înseamnă și o asociere mai dificilă a informațiilor, o fixare mai greoaie a noțiunilor. Deci data viitoare, după o sesiune bună de studiu, meritați un somn odihnitor! 


 

 

 

Bibliografie: 

 

https://www.medscape.com/viewarticle/849951

https://www.medscape.com/viewarticle/736773

https://www.health.harvard.edu/mind-and-mood/foods-linked-to-better-brainpower

https://www.verywellmind.com/great-ways-to-improve-your-memory-2795356

 


Pentru o pregătire temeinică recomandăm următorii pași:

Pasul 1 – Parcurgem Lecții + Grile explicate + Grile Rapide  de teorie cu temele specifice nivel începător-mediu pentru fixarea materiei

Pasul 2 – Trecem a doua oară prin materie recitind lecțiile, rezolvăm din nou mai ales grilele greșite la pasul 1 și rezolvăm Grile specifice centrului universitar la care dai admiterea. 
Pasul 3 – Învățăm să ne încadrăm în timp rezolvând SIMULĂRI ca în examen - specific facultăților


Noi suntem aici să te sprijinim și să te ajutăm cu noțiunile de teorie neînțelese sau cu grilele care vă ridică piedici!

Pentru Grile, Grile specifice și Simulări, după accesarea explicației există buton "întreabă'' pe care îl puteți ultiliza pentru a adresa întrebări suplimentare aferentei grilei.

Whatsapp: 0743769752

Messenger facebook: Meditatii Medicina.
Mail: contact@meditatii-medicina.ro
Site: www.meditatii-medicina.ro

Instagram: https://www.instagram.com/meditatiimedicina/

Pentru că ne dorim note de buget la Admitere Medicină, vă invităm să accesați pe site-ul nostru după ce vă logați:

Nu uitați că puteți găsi informații utile și pe canalul nostru de youtube. Click, Like și Subscribe pentru a nu rata postările: https://www.youtube.com/channel/UC0sswAmUKAHWX7tLGm2MYhg?sub_confirmation=1

 

navigation
Cu ce te
putem ajuta?