Black Friday

 

- 50%
Valabil 15-30 noiembrie 2024

Tags
Chimie Anatomie Lectii chimie Lectii anatomie Grile anatomie Grile chimie Grile medicină rezolvate Simulare Simulare medicina Simulare stomatologie Simulare farmacie

Anxietatea examenului

Anxietatea este o patologie care include simptome cum ar fi atacurile de panică, agorafobia (încercarea de a evita situații care pot provoca panică) sau distanțarea socială.

În cazul examenelor, există pacienți care fie dezvoltă un astfel de sindrom anxios într-un anumit context, legat de un anumit examen extrem de important, sau este o stare generalizată când fie și examinările mai micuțe pot creea situații conexe inadecvate.

Cum putem depăși teama de examen? Cum putem lucra cu mintea și simțurile noastre pentru ca acest sindrom anxios să nu ne mai facă să pierdem controlul?

 

  1. Distrage-ți atenția de la presiunea examenului.

Cu o zi înainte oricum nu mai este util să repeți prea mult. Începe altă activitate... Pregătește-ți bagajele pentru o fugă la mare... Începe o agendă nouă în care să îți planifici activitățile următoare..planurile pentru mare.. Demonstrează creierului tău că există suficientă acțiune și după examen deci nu trebuie să se blocheze în acest moment temporal.

Dacă nu reușești să diminuezi stresul, se secretă adrenalină și cortizol. Cu secreția hormonilor de stres scade aportul de oxigen la nivelul creierului și de aceea neuronii tăi vor lucra la capacitate de 50-70%... se va simți și la notă acest procent 🙁!

 

  1. Stabilește o constantă a simțurilor.

În săptămânile dinaintea examenului, în timp ce înveți, folosește un anumit tip de gumă de mestecat, de bomboane sau același parfum pentru a creea o stare invariabilă a simțurilor care să îți confere stabilitate și în examen.. Nu uita în ziua examenului să folosești aceleași gusturi / mirosuri.

 

  1. Nu incerca să controlezi rezultatul într-o manieră obsesivă!

Viața este o sumă de rezultate cu un algoritm aleator uneori. Trebuie să te relaxezi și să permiți lucrurilor să se întâmple cu un scop, bucurându-te în același timp de efectele pozitive și învățând constructiv din situațiile negative.

Dacă ai observat de-a lungul anilor: ”orice rău este spre bine”. Orice rezultat negativ a dus de fapt la o întoarcere a situației într-un mod pozitiv. Deci bucură-te de momentul examenului ca de o schimbare. Nu contează rezultatul, contează doar că de acum înainte lucrurile se vor schimba și pot deveni foarte interesante!

 

  1. Nu încerca să îți măsori reușitele în funcție de un rezultat!

Viața nu este despre note mari și note mici, despre a lua sau a pica un examen. Acceptă și iubește persoana care ești, cu defecte și calități și ai curajul de a lăsa să se spargă acea falsă oglindă a perfecțiunii pe care o cauți. Nimeni nu iubește persoanele perfecte... sunt deranjante. Ați observat că mai mulți prieteni au oamenii care mai și greșesc?

 

  1. Alege pentru tine un exercițiu de meditație care să te depărteze de un moment provocator al atacului de panică și să te ajute să îți recapeți stabilitatea:

De exemplu, îți poți imagina că ești în locul tău preferat din această lume... pe plajă, pe o cărare șerpuită de munte.. sau la birou, în camera ta. Și îți poți imagina cu ochii minții cum pe peretele din fața ta se proiectează cifre pe care le poți număra cu calm, fiecare cifră apărută fiind ca un buton de volum ce scade presiunea din ce în ce mai mult...

10... ai nevoie să te relaxezi...

9... vrei să ți se liniștească bătăile inimii...

8... respiri mai amplu, aduci oxigen să te calmezi...

7... mâinile se ating, ești tu cu tine, simțindu-te din ce în ce mai bine...

6 .... ochii pot privi limpede imaginile din față, analizând fiecare detaliu cu precizie ...

5 ... temperatura corpului este cea care te face să te simți cel mai bine...

4 ... gândurile ți se limpezesc...

3 ... zgomotele din jur nu te mai deranjează, din contră, îți creează un cocon de energie pozitivă...

2 ... te simți pregătit să faci față oricărui stres ...

1... totul este așa cum ar trebui să fie pentru a realiza ce ți-ai propus.

 

Îți ia un minut să faci acest exercițiu dar poate avea efectul unui calmant intravenos dacă înveți să te relaxezi așa cum trebuie 🙂!

 

  1. Nu te gândi la examen ca la ultimul examen, ca la cel mai important examen!

Gândește-te că este doar o simulare, o testare făcută acasă, o altă temă din sutele și miile de teme pe care le-ai făcut până acum. Nu te gândi la ”ce se întâmplă dacă...” ci la ce trebuie să faci ”acum” așa cum ai mai făcut și în alte zile de lucru.

 

  1. Vizualizează succesul!

Nu te gândi la eșec nici un moment. Vizualizează cum primești nota pe care o dorești, ce simți atunci când te vezi pe lista admișilor, cum vor reacționa persoanele dragi ție. Pornește cu o mentalitate de învingător.

 

  1. Ocolește prietenii temători.

Tu ești o persoană unică, deosebită. Ceea ce îi trage pe alții în jos, ceea ce îi demotivează pe alții, nu trebuie să fie și temerile tale. Decât persoane negativiste mai bine ești singur și pozitiv.

 

  1. Nu te gândi la timp, dar păstrează ritmul alert în timpul examenului !

Nu te gândi la timpul puțin care a mai rămas ci la cât ai rezolvat. Ocupă-ți mintea doar cu exercițiile, lucrează meticulos și atent, nu îți întuneca mintea cu timpul. Toți concurenții au același timp, nu este nici unul mai favorizat deci fi unul dintre cei care profită la maxim de fiecare secundă, care lucrează constant în loc să te uiți la ceas de zece ori pe minut și să calculezi cât mai ai până se încheie totul!

 

  1. Bazează-te și pe noroc iar norocul va ține cu tine!

Chiar dacă nu știi un răspuns, sau nu ai timp să calculezi o problemă, creează-ți o mică poezioară pe care să o repeți pentru alegerea răspunsului norocos ...

 

Din Oceanul Pacific
A ieşit un peşte mic

Şi pe coada lui scria
Ieşi afară dumneata

Eu personal am o mantră pe care o repet oricând mă tem că ceva nu iese așa cum mi-aș dori. Recunosc că de mică am fost fan SF-uri și seria mea favorită ”Dune” – scrisă de marele Frank Herbert m-a ajutat să îmi dau seama că viața deși incontrolabilă, poate fi măcar ghidată spre rezultatul dorit de noi. De aceea doresc să împărtășesc cu voi această mică bucățică din sufletul meu și vă doresc să nu mai fiți temători niciodată ci să îmbrățișați fiecare experiență ca pe o nouă șansă de a fi mai buni!

 

Să nu ma tem. Frica ucide mintea. Frica este moartea maruntă, purtatoarea desființării totale. Voi înfrunta frica. O voi lăsa să treacă peste mine, prin mine. Și, după ce va fi trecut, îmi voi întoarce ochiul interior și voi privi în urma ei. Pe unde a trecut frica, nu va mai fi nimic. Voi rămâne doar eu.

Litania fricii de Bene Gesserit, Frank Herbert - Dune

 


Pentru o pregătire temeinică recomandăm următorii pași:

Pasul 1 – Parcurgem Lecții + Grile explicate + Grile Rapide  de teorie cu temele specifice nivel începător-mediu pentru fixarea materiei

Pasul 2 – Trecem a doua oară prin materie recitind lecțiile, rezolvăm din nou mai ales grilele greșite la pasul 1 și rezolvăm Grile specifice centrului universitar la care dai admiterea. 
Pasul 3 – Învățăm să ne încadrăm în timp rezolvând SIMULĂRI ca în examen - specific facultăților


Noi suntem aici să te sprijinim și să te ajutăm cu noțiunile de teorie neînțelese sau cu grilele care vă ridică piedici!

 

Pentru Grile, Grile specifice și Simulări, după accesarea explicației există buton "întreabă'' pe care îl puteți ultiliza pentru a adresa întrebări suplimentare aferentei grilei.

Whatsapp: 0743769752

Messenger facebook: Meditatii Medicina.
Mail: contact@meditatii-medicina.ro
Site: www.meditatii-medicina.ro

Instagram: https://www.instagram.com/meditatiimedicina/

Pentru că ne dorim note de buget la Admitere Medicină, vă invităm să accesați pe site-ul nostru după ce vă logați:

Nu uitați că puteți găsi informații utile și pe canalul nostru de youtube. Click, Like și Subscribe pentru a nu rata postările: https://www.youtube.com/channel/UC0sswAmUKAHWX7tLGm2MYhg?sub_confirmation=1

 

Articole similare

  • Platformă Online Vs Meditații live

    Platformă Online Vs Meditații live

    Elevul este ca și pacientul! Îl diagnostichez, decid care este tratamentul ce trebuie urmat și de aici, el poate avea un traseu diferit. Concluziile după ani de experiență în meditațiile fizice și online.

  • Evoluția prin ochii Teodorei Niculescu

    Evoluția prin ochii Teodorei Niculescu

    Cu toții dorim să evoluăm și să devenim cea mai bună versiune a noastră! @anatomy_illustrated💜

  • Experiența Admiterii la Medicină - Theodora Drugă

    Experiența Admiterii la Medicină - Theodora Drugă

    Faină e viața de student dar haideți să vedem cum ajungem acolo! Theo ne povestește câte ceva despre ce a însemnat pentru ea excamenul de admitere la medicina, cum s-a pregătit, cum vede acum admiterea după 1 an de facultate și ce părere are despre platforma www.meditatii-medicina.ro. Theodora Drugă

navigation
Cu ce te
putem ajuta?